KITZECK

V NEDELJO, 21. OKTOBRA 2018 OB 7.00 URI NA GLAZIJI

Tokrat vas vabimo na jesenki pohod po vinskih goricah zahodne Štajerske.

Dobimo se na že znanih AP in ob 7.10 uri na AP v Žalcu. Odpeljemo se do mejnega prehoda Šentilj, kjer je obvezna jutranja kavica. Nato se odpeljemo v vinogradno pokrajino v zaledju mesta Lipnice (Leibnitz) po imenu Sausal. To je naš prvi cilj in izhodišče po turističnem kraju v vasi Kitzeck z istoimenskim vrhom, 563 mnv. Do sem se bomo pripeljali mimo Lipnice 15 km po široki dolini Sulm, ki izvira pod Golico(Koralpe) na štajerski strani. Od tod nas bo označena pot vodila po vrhu vinskih goric z lepimi razgledi in se bo tudi dvakrat ali trikrat spustila v ozke doline do mlinov, pa tudi mimo Buschenschankov ter se zopet dvignila na slemena. Pot je krožna in možno bo kombinirati razdalje glede na razmere, sicer pa se imenuje  Kiceška vinska pohodna pot.

Pot je lahko in primerna za vse  starostne skuine. Hodili bomo tri do štiri ure oziroma po dogovoru. Ogledali si bomo tudi zanimive podrobnosti na poti. V kolikor bo čas dopuščal,  se bomo po vrnitvi ustavili pri gradu Seckau in v mestu Lipnica.

Ne pozabite na veljavni osebni dokument, prijavnina za lastne stroške pa znaša  18 €. Hoje bo za približno 4 ure.

Pohod bosta vodila vodnika PD ZZV Stanko Gašparič, tel.št. 041 862 214  in Franjo Kunej, tel.št. 031 706 509, e-pošta: franjokunej@gmail.com .

VABLJENI PO KICEŠKIH VINSKIH GORICAH!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja