VRH S. KOSCA

V NEDELJO, 24. FEBRUARJA 2019 OB 7.00 URI NA GLAZIJI

PD ZZV Celje vabi vse ljubitelje pohodništva, da se pridružijo na zanimivem  pohodu po Reškem hribovju, zahodno od Mengša in Trzina.

Hodili bomo po lahkih poteh, zimskemu času primerno in se bomo tudi ustavili v dveh  planinskih domovih. Peljali se bomo skozi Tuhinjsko dolino, skozi Kamnik in nato izstopili v Mengšu, kjer se je rodil pisatelj Janez Trdina. Od tod pelje gozdna pot do Mengeške koče na Gobavici, 435 mnv. Do sem bomo potrebovali pol ure. Od tod nadaljujemo pot po položni planinski poti proti jugu na Rašico, 641mnv. Ta kos poti bomo prehodili v dveh urah. Na vrhu je razgledni stolp, pod njim pa planinski dom Rašiške čete. Vrh Rašice se imenuje po narodnem heroju Vrh Staneta Kosca. Pot bomo nadaljevali skozi vas Rašica, ki jo je nemški okupator požgal 20. septembra 1941. Sledi eno urni spust mimo vasi Zgornje, Srednje in Spodnje Dobeno do Trzina, kjer nas bo čakal avtobus.

Prijavnina za lastne stroške znaša 15,00 €.

Za omenjeno pot bomo potrebovali slabe štiri ure in je primerne za vse starostne skupine.

Pohod bosta vodila vodnika PD ZZV CELJE Franjo Kunej, tel.št. 031 796 509, e – pošta: franjokunej@gmail.com in Stanko Gašparič, tel.št. 041 862  214.

 

VESELIMO SE DRUŽENJA  Z VAMI !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja