PARAPLUI – 1050 m

V NEDELJO, 5. MAJA 2019, OB 7.00 URI NA GLAZIJI

Planinsko društvo ZZV Celje vabi vse člane in ljubitelje gora, da se nam pridružite na zanimivem planinskem pohodu na  zahodna pobočja Golice /Koralpe/ z izhodiščem v mestu Deutschlandsberg v avstrijski  Štajerski deželi.

Dobimo se na že znanih AP ob 6.15 uri v Slovenskih Konjicah, na AP v Novi vasi ob 6.45 uri in na AP v Žalcu ob 7.10 uri.

Vozili se bomo preko mejnega prehoda Šentilj  in zavili s Štajerske AC  pri Lipnici (Leibnitz) in se po dolini reke Sulm peljali do mesta Deutschlandsberg  (slovensko Lonč izhaja iz besede Lanšperg, nemško Landsberg). To je staro mesto na koncu Schilcherjevih vinorodnih goric. Mesto ima 8000 prebivalcev in je živahno trgovsko središče, ki oskrbuje kraje v zahodni Štajerski.

Tukaj bomo začeli našo pot po slikoviti Ruhrijevi  panoramski  krožni poti, ki pelje do gorske vasice Trahutten, 994 m in naprej do najvišjega vrha Paraplui. Po počitku, razgledu in hrani iz nahrbtnika,  se spustimo  po drugi strani pobočje nazaj do izhodišča.

Prijavnina za lastne stroške znaša 18 €.

Za omenjeno pot bomo potrebovali 5.30 h, višinske razlike pa je približno 600 m.

Skupina, ki  se bo odločila za krajšo varianto,  pa se bo podala po krajši in lažji poti v sotesko Lassnitzklamm (soteska reke Lasnice), ki priteče iz pod Golice in se vrne nazaj na izhodišče. Ta krožna varianta vzame le dobri 2 uri časa hoje.

Pohod bosta vodila PLV ZZV Celje Franjo Kunej tel.št. 031 706 509, e-pošta franjokunej@gmail.com  in Stanko Gašparič  tel.št. 041 862 214.

VESELIMO SE POHODA Z VAMI PO ZAHODNEM POBOČJU GOLICE !

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja