VELEBIT

OD 27. APRILA DO 2. MAJA 2019

Kar je Olimp Grkom, Lovčen  Črnogorcem, Triglav Slovencem, to je Velebit Hrvatom. Velebit je največja hrvaška planina, čeprav ne izstopa z višino  svojih vrhov, ampak s svojo prostrano veličino v zgodovini in kulturi hrvaškega naroda s književnostjo, znanostjo in gospodarstvom. Že od nekdaj je privlačen za raziskovalce raznih strok, saj ima zanimive naravne  značilnosti položaja ob morju in kontrastom morskih in liških pobočij.

Velebit je najdaljša planina Dinarskega sestava z apnenčasto zgradbo in strmimi pobočji. Razprostira se od  SZ – JV preko treh pokrajin: Like, Dalmacije in  Hrvaškega primorja in zavzema 2274 km2, nad  višino  1600 m pa je samo 41 km2, za kar je značilna njegova glamurozna veličina, slaba razčlenjenost in strmo nagnjene stene. Ekstremna je tudi njegova razlika, saj je  v primorskem delu  gol, v liškem pa je gozdnat. Razdeljen je na severni, srednji in južni Velebit, obiskali pa bomo najatraktivnejše posamezne dele.

27.4.2019 – sobota: odhod ob 8. uri  – AP NOVA VAS. Peljemo se proti mejnemu prehodu Dobovec in naprej po  AC  mimo Zagreba do izhodišča Trkulje, kjer se ustavimo na vznožju gore Zir, 841 m. V uri in pol se bomo povzpeli na vrh, za spust pa porabili dobro uro. Nato nadaljujemo pot  do našega cilja. Praznik dela bomo tako preživeli v popolnoma prenovljenem morskem hotelu Bluesun hotel Alan s pol-olimpijskim bazenom. Sledi  pijača dobrodošlice in namestitev  ter  večerja.

Ostale dni bomo zapolnili tako, da bomo obiskali Malo Paklenico, Kudin most na Krupi, Vaganski vrh, 1557 m in Bojin Kuk, 1110 m. Hodili bomo po NP Paklenica, zato bo potrebno plačati vstopnino na kraju samem.

Priporočamo vam, da en dan rezerviramo  safari z jeepi od TuLove  grede do izliva reke Zrmanje v morje, za kar bi peš potrebovali tri dni.  Prijazni domačini nas bodo med potjo pogostili z domačimi dobrotami .

Podroben opis načrtovane vsakodnevne poti bo objavljen  v avli hotela.

Informacije in prijave sprejema : Franjo  telefonska. št.:  031 706 509 , e-pošta:  franjokunej@gmail.com do zasedbe  prostih mest na avtobusu. Pred odhodom pa prejmete še opomnik s potrebnimi informacijami, navodili in s številko vašega sedeža v avtobusu.

Cena izleta: 285 €   na osebo, ki jo plačate po položnici, katero vam pošlje TA RELAX na osnovi vaše prijavnice  in vsebuje:

prevoz z avtobusom turistične kategorije z vključenimi taksami in cestninami, 5 nočitev v dvoposteljnih  sobah s PP- samopostrežni zajtrk in večerja v hotelu Bluesun hotel Alan *** , pijačo dobrodošlice, pripravo, vodenje in organizacijo izleta.

P R I J A V N I C A

PD ZZV Celje                                                                                    RELAX TURIZE Skupine

Starigrad Paklenica Bluesun hotel Alan ***, 27. april do 2. maj 2019

VAŠI OSEBNI PODATKI (prosim izpolnite podatke iz vaših dokumentov):

Ime in Priimek   ______________________________Datum rojstva:_______________________________

Naslov s poštno številko __________________________________________________________________

Telefonska številka: ______________________ Email : _________________________________________

ODPOVEDNI RIZIKO (obkrožite):                   DA                                          NE

 

SOBO ŽELIM DELITI Z:

Ime in Priimek   ______________________________Datum rojstva:_______________________________

Naslov s poštno številko __________________________________________________________________

Telefonska številka: ______________________ Email : _________________________________________

ODPOVEDNI RIZIKO (obkrožite):                   DA                                          NE

MOŽNOST PLAČILA: (Položnice dobita na vaš domači naslov)

Želim na 3 obroke brez obresti  (marec-maj):    DA /NE_______________

Želim  30%  akontacijo ob prijavi in 70 %  do dne 15.4.2019: DA / NE________________

Želim plačevati  PREKO ELEKTRONSKEGA BANČNIŠTVA:DA / NE________________

Lastnoročni podpis:_____________________________

 

Izpolnjeno prijavnico pošljite po elektronski pošti: franjokunej@gmail.com  ali  jo prinesite na enega izmed društvenih pohodov.

 –Zrmanja   –Kudin most na Krupi  –Vaganski vrh – 1757 m    — Bojin kuk— Tulove grede

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja