KOFCE (1488 m) ~ VELIKI VRH (2088 m)

                          V NEDELJO, 30. JUNIJA 2019

 

Odhod avtobusa bo ob 05.15 uri iz Slovenskih Konjic, z Glazije ob 06.00 uri in iz Žalca ob 06.10 uri, od koder nas popelje mimo Kranja, Tržiča, do Podljubelja (gostilne Ankele), po asfaltni cesti do spodnje kmetije Geben pod Košuto, kjer se prične naš pohod po gozdni poti proti domu na Kofcah. Za omenjeno pot bomo potrebovali okoli 2 uri zmerno naporne hoje.

 

Ob prihodu v dom na Kofcah se bomo okrepili z malico iz nahrbtnika in po krajšem počitku se bo prva skupina sprehodila do bližnje opuščene karavle in nazaj do doma na Kofcah.

 

Z Kofc se nam nudi širok razgled, na vzhodu vidimo južna pobočja Košute, proti jugovzhodu pa vrhove Kamniških Alp; na jugu sega pogled do Storžiča prek Kriške gore do Dobrče, na del Gorenjske in na obzorju do Snežnika in vrhov v Gorskem Kotarju; na zahodni strani so na obzorju Julijci s Triglavom, spredaj Pokljuka, v bližini pa Begunjščica in severno od nje Stol; severno od doma se dviga 10 km dolgi greben Košute.

 

Druga skupina pa bo nadaljevala pot na Veliki vrh nad Kofcami (2088 m), za kar bomo rabili okoli 2 uri naporne hoje. Z Velikega vrha se nam ponuja lep razgled na Avstrijsko Koroško ter južno že poprej omenjeno hribovje Karavank in Julijcev.

Za pohod potrebujemo planinsko obutev, ter oblačila primerna vremenskim razmeram.

 

Prijave zbiramo do zasedbe avtobusa, oz. do četrtka 27. junija.

Prispevek za prevoz  znaša 20 €.

 

Pohod bosta vodila vodnika PZS

Janez 041 494 530 in

Franja 051 320 988; email: franja.ferk@gmail.com,

ki sta dosegljiva tudi za podrobne informacije.

 

VESELIMO SE DRUŽENJA Z VAMI!

Veliki vrh – 2088 m

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja