JEZERSKA KOČNA – 2540 m

V NEDELJO, 4. AVGUSTA OB 04.00 URI Z GLAZIJE

 

PD ZZV Celje vas vabi 04.08.2019 ob 04. uri na  planinski pohod na Jezersko Kočno. Jezerska Kočna je drugi najvišji vrh gora v Kamniško savinjskih Alpah, hkrati pa tudi najzahodnejša gora osrednjih Grintovcev.  S svojo masivnostjo in značilno obliko pa je že od daleč prepoznavna.

 

Avtobus bo z Glazije v Celju odpeljal ob 04. uri, z ostalih postajališč kot običajno. Zapeljali se bomo do Zg. Jezerskega, nekoliko naprej od Planšarskega jezera, kjer se bo naša pot pričela.  Od tu se bomo povzpeli do Češke koče in naprej na Jezersko Kočno. Za pristop na vrh, po zelo zahtevni označeni poti, bomo premagali okoli 1500 m višinske razlike, za kar pa bomo porabili okoli šest ur zmerne hoje. Za udeležence pristopa na vrh je obvezen varovalni trojček ( varovalni pas, samovarovalni komplet in čelada ), možnost izposoje od društva. Vračali se bomo predvidoma po poti pristopa.

 

Udeleženci, ki ne bodo želeli pristopiti na vrh Jezerske Kočne pa bodo pristopili do Češke koče in po želji naprej do Vratc. Za ta vzpon bodo porabili okoli štiri ure zmerne hoje.

 

Dobrodošli ste tudi tisti, ki si želite ogledati in se sprehoditi po Zg. Jezerskem in naprej do Planšarskega jezera ter njegovi okolici ter si tako v lastni režiji zapolnite čas do vrnitve pristopnikov z vrha.

 

Pohodniki potrebujejo planinske čevlje, oblačila letnemu času in vremenu primerna,  priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača je iz nahrbtnika.

 

Za  stroške pohoda boste na avtobusu poravnali 20 €.

 

Pohod bosta vodila VPZS Vladko KORŽE, tel. 041 465 355vladko.korze@gmail.com  in Slavko KLANJŠEK, tel. 031 654 760, slavko.klanjsek@gmail.com, ki sta vam na razpolago za dodatne informacije in prijave.

 

Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridružuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

 

 

V ŽELJI, DA ZOPET PREŽIVIMO SKUPAJ EN LEPI DAN, VAS PRISRČNO VABIMO!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja