KUM

V NEDELJO, 15. DECEMBRA 2019, OB 7.00 URI NA AP GLAZIJA

 

Vabimo vas na zasavski Triglav –  goro Kum, 2119 m, ki ima dva neizrazita vrhova. Ob lepem vremenu se nam resnično poplača trud za prehojeno pot. Na jugu se nam odpira pogled na Gorjance, Bohor, Sleme in Lisco. Na vzhodu Konjiška gora z Bočem. Proti severu Pohorje, Svetina, Malič in Šmohor, Partizanski vrh ter Čemšeniška planina. Severovzhodno Kamniško – Savinjske  in Julijske Alpe s Triglavom.

Dobimo se na že znanih AP in sicer na AP v Slovenskih Konjicah ob 6.15 uri, na  AP Nova vas ob 6.35 uri in na AP v Žalcu ob 7.10 uri.

Odpeljemo se do Hrastnika, kjer zapustimo avtobus in prečkamo Savo ter se pri stari cerkvici sv. Miklavža v Podkraju začnemo vzpenjati v hrib skozi vasi Matice, 620 m, Župa, 769 m, Srvin. Pot nas pelje nekaj časa po cesti, nato skozi gozd in po stezi čez planinski pašnik. Tu pridemo ponovno  do ceste in gremo po cesti do mesta, kjer prekriža cesto steza iz Zagorja na Kum. Po njej pa kmalu pridemo  na sam vrh Kum, oziroma na planinsko kočo. Za vzpon na Kum bomo potrebovali tri ure.

Po počitku in hrani iz nahrbtnika ali v koči se spustimo proti avtobusu. Za spust se bomo dogovorili, saj sta možni dve varianti do Lontovža ali skozi vas Završje do ceste v Trbovlje.

Prijavnina za lastne stroške znaša 15 €.

Vse informacije in prijave zbirata na telefonski številki 041 494 530 Janez Oman in Mitja Čmer 041 368 651 e- pošta mitja.cmer@albatros.si.

 

LEPO VABLJENI NA ZASAVSKI TRIGLAV !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja