OJSTRICA

v nedeljo, 16. avgusta  2020 ob 5. uri

 

Posebni avtobus odpelje iz Slovenskih Konjic ob 4.14 uri mimo Vojnika, Sp. Hudinje in  Nove vasi do Glazije, kjer bo ob 5.00 uri in v Žalcu ob 5.10 uri. Od tu nas pot popelje skozi Sp. in Zg. Savinjsko dolino v Logarsko dolino do Doma planincev. Pri Domu planincev izstopimo ter nadaljujemo pot najprej do koče na Klemenjči jami, 1208 m. Po krajšem počitku prva skupina nadaljuje po Kopinškovi poti na vrh Ojstrice, ki je zelo naporna in zahtevna. Za omenjeno pot bomo potrebovali okoli 4 ure hoje.

 

Za to pot je obvezna  zaščitna čelada, pas za samovarovanje in ostala oprema za visokogorje. Pot je varovana s klini in jekelnico.  Na zahodu izstopajo najvišji skalni vrhovi gorstva: bližnja Planjava, Mrzla gora, vmes zelena krnica Okrešlja z veličastnim skalnim sklepom Turske gore in Rink, nad katerimi se kot varuhi pno Skuta, Grintovec in Kočne. Povsem drug značaj površja odkrivajo pogledi na jug in vzhod. Na tej gori nas prevzame občutek, da se z njo konča lepa in trdna visokogorska pokrajina, saj prehaja v nižji in manj skalni sredogorski svet.

 

Po krajšem počitku in okrepitvi se spustimo na sedlo Škarje, 2141 m, nato sledi spust do Doma planincev, 837 m, kjer se srečamo z drugo skupino.

 

Druga skupina se tudi poda do koče na Klemenči jami, 1208 m. Po krajšem počitku sledi spust po isti poti do avtobusa, ki nas odpelje do parkirnega prostora Koče pod slapom Rinka. Povzpeli se bomo na Orlovo gnezdo, od koder bomo občudovali slap Rinka,  pot nadaljevali  do izvira reke Savinje in do pogorišča Frischaufovega doma. Po ogledu in počitku sledi spust do avtobusa.

 

Opomba: malica in pijača iz nahrbtnika ali v domu, planinska obutev, pohodne palice in oblačila primerna vremenu,  ne pozabite na zaščitno masko v avtobusu.

 

Prispevek za lastne stroške 15 €.

 

Organizator in vodja pohoda, ki tudi zbira prijave:

vodnik PZS Janez – telefonska številka  041 494 530.

 

 

 

                    PRISRČNO VABLJENI V SAVINJSKE ALPE!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja