BLEGOŠ – odpade

B L E G O Š – 1562 m

 

 

V NEDELJO, 11 OKTOBRA, OB 7.00  NA GLAZIJI

 

Posebni avtobus bo peljal iz Sl. Konjic ob 6.15 uri, mimo Vojnika, Sp. Hudinje, Nove vasi do Glazije v Celju, v Žalcu ob 7.10 uri.

 

Odpeljali se bomo mimo Ljubljane in Škofje loke ter do Leskovice, kjer se naša pot prične. Odpravili se bomo po poti mimo zavetišča gorske straže na Jelencih, se povzpeli do koče na Blegošu in zatem na  vrh Blegoša. Od tu je krasen razgled, vidijo se skoraj vse gorske skupine v Sloveniji. Za pot na sam vrh bomo potrebovali okoli 3 ure zmerne in nenaporne hoje.

Višinska razlika: 762 m.

Blegoš se nahaja med Selško in Poljansko Soro. S travnatega vrha se ob lepem vremenu odpre razgled na Polhograjsko hribovje, Golake, Porezen, Julijske Alpe, Karavanke ter Kamniško Savinjske Alpe.

 

Za udeležence, ki ne bi želeli na  vrh, se lahko pot konča pri koči na Blegošu, od koder se vrnejo po poti pristopa. Tisti, ki pa bodo želeli nekaj več in daljšo pot, se z vrha spustijo v Čabrače in naprej do Srednjega Brda, kjer bodo vstopili na avtobus.

 

Za pohod potrebujete oblačila primerna letnemu času, dobro pohodno obutev, priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača je iz nahrbtnika, nekaj bo možno dobiti tudi na koči, ki je odprta. Poleg vseh obveznih dokumentov so seveda potrebne tudi zaščitne maske v avtobusu, kakor tudi v planinski koči.

 

Prijavnina za lastne stroške znaša 18 €.

 

Organizator pohoda:

Franja FERK, tel. 051 320 988; e.pošta: franja.ferk@gmail.com.

 

 

 

PRIDRUŽITE SE NAM NA DRUGI NAJVIŠJI VRH V ŠKOFJELOŠKEM HRIBOVJU!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja