POREZEN – 1630 m

V  NEDELJO, 27. JUNIJA 2021 OB 7. URI NA GLAZIJI

 

Porezen je razgledna gora med Gorenjsko, ki je na tej strani ovršja ogolela in travnata in na Primorski strani svet grezi globoko v grape in nižje pečevje.

 

Poseben avtobus bo peljal iz Sl. Konjic ob 6.15 uri, mimo Vojnika, Sp. Hudinje, Nove vasi do Glazije v Celju, v Žalcu ob 7.10 uri.

 

Odpeljali se bomo skozi Škofjo Loko in Železnikov do Petrovega Brda, prevala med Baško grapo in Selško dolino. Tukaj zapustimo avtobus in peš se odpravimo mimo kmetij Grohar, Zalodnikar, Plašajtar in Rovtar. Sledi sprehod po ovršju Porezna do Doma Andreja Žvana, v planinsko domovanje nekdanje obmejne italijanske vojašnice.

 

Pot je dolga tri ure hoda, kar je dovolj za pošten planinski pohod.

 

Za pohod potrebujete oblačila primerna letnemu času, dobro pohodno obutev, priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača je iz nahrbtnika ali v planinski koči.

 

Poleg vseh obveznih dokumentov so seveda potrebne tudi zaščitne maske v avtobusu. Prijavnina za lastne stroške znaša 18.- €.

 

 

Organizator pohoda:

Robert  tel.št. 031 611 028;e- pošta: robert.cemazar@gmail.com in Franjo tel št. 031 706 509; e- pošta: franjokunej@gmail.com.

 

 

 

PRIDRUŽITE SE NAM NA  POREZNU!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja