GOLICA

V NEDELJO, 15. MAJA  2022, OB 6.00 URI NA GLAZIJI

Odhod posebnega avtobusa iz Sl. Konjic ob  5.15, iz Nove vasi ob 5.45 uri do Glazije ob 6.00 in ob 6.10 uri  iz Žalca.

Peljali se bomo skozi Jesenice in nato desno po strmi, vendar dobri cesti do Planine pod Golico. Pri cerkvici je pokopališče, kjer je grob Jožeta Čopa, katerega lahko tudi obiščemo. Pot nadaljujemo po asfaltni cesti in nato strmo po gozdni do spodnje postaje tovorne žičnice  in naprej do Koče na Golici, 1582 m.

Golica je od vseh strani izredno lahko dostopna in slovi po silno obsežnem in pestrem razgledu ter po narcisnih poljanah. Domačini jim pravijo ključavnice, ker so kljukaste in pokrijejo vso vzhodno krilo gore tako na gosto, da je videti, kot da bi padel sneg.

Po počitku se bomo s prvo skupino vrnili do avtobusa. Čas hoje tri ure in pol.

Druga skupina pot nadaljuje do sedla Suha, nato sledi spust in v slabih treh urah bodo prispeli na Javorniški Rovt, kjer je dom Pristava, 975 m in  je odprt.

Prijavnina za lastne stroške znaša 18.00 €.

Udeleženci pohoda morajo imeti primerno obutev in oblačila glede na vremenske razmere. Priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača je iz nahrbtnika. V avtobusu priporočamo zaščitne maske.

Pohod vodijo vodniki PD ZZV Celje.

Organizator pohoda in prijave zbira: FRANJA – tel. 051 320 988,

e-mail: franja.ferk@gmail.com.

Po novem določilu ni potrebno izdati posamezniku računa za prevoz. Če ga želite, to sporočite ob prijavi.  Društvo izstavi samo skupni račun za prevoz.

GREMO OBČUDOVATI BELE TRAVNIKE NARCIS !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja