PLANINSKI DOM NA UŠTAH ~ LIMBARSKA GORA

   

V NEDELJO,  9. OKTOBRA 2022,  OB 7.00 URI NA GLAZIJI

S Slobusom se odpeljemo iz AP Slovenske Konjice ob 6.15 uri mimo AP Vojnika, AP Spodnja Hudinja, AP Nova vas, AP Glazija in do AP Žalec, kjer bomo ob 7.10 uri.

Peljemo se do Trojan in naprej do vasi Senožeti, kjer zapustimo avtobus.

Peš se odpravimo mimo šole in gasilskega doma do križišča za Veliko vas. Pot nadaljujemo v smeri Velike vasi po asfaltni cesti 20 minut. Nato sledimo tablam na vrh hriba, kjer je cerkvica Sv. Miklavža, 741m. Z njega je lep razgled po dolini reke Save.

Nadaljujemo po gozdni poti in delno asfaltni cesti do vasi Katarija. Pri kapelici zavijemo levo, kjer nas smerna tabla usmerja do doma na Uštah, 658 m. Čas hoje je slabe štiri ure po lahki označeni poti.

Zapeljemo se do Moravč in po želji se od tam napotimo na Limbarsko goro ter mimo sv. Neže na Trojane, kjer nas bo čakal avtobus. Tam še poskusimo trojanske dobrote in s tem zaključimo naš pohod.

Prispevek za lastne stroške je 15 €.

Udeleženci pohoda morajo imeti primerno obutev in oblačila glede na vremenske razmere. V avtobusu priporočamo zaščitne maske.

Po omenjeni poti vas bo vodil PLV PD ZZV Celje Franjo, ki tudi zbira prijave na telefonski številki 031 706 509, ali po e-pošti: franjokunej@gmail.com.

Po novem določilu ni potrebno izdati posamezniku računa za prevoz. Če ga želite, to sporočite ob prijavi.  Društvo izstavi samo skupni račun za prevoz.

VESELIMO SE VAŠE UDELEŽBE NA POHODU!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja