STRELOVEC – 1764 M

V NEDELJO, 16. OKTOBRA 2022, ob 7.00 uri na GLAZIJI na

Vabimo vas na Strelovec, ki se nahaja  nad Logarsko dolino in Robanovim kotom.

Poseben avtobus odpelje iz Slovenskih Konjic ob 6.15uri mimo Vojnika, Spodnje Hudinje,Nove vasi do Glazije kjer bo ob 7.00 uri ter v Žalcu ob 7.10 uri.

Iz Žalca nadaljujemo vožnjo do Doma planincev v Logarski dolini. Od tu peš nadaljujemo levo po široki poti do vznožja pobočja proti Klemenči jami. Tu se pot kmalu strmeje dviguje do  izvira potočka. Kmalu strmina popusti  in mi nadaljujemo do Koče na Klemeči jami. S Klemenče jame so tudi lepi pogledi na bližnje vrhove. Do sem bomo potrebovali dobro uro hoda. Pri koči napravimo krajši počitek in  tukaj se razdelimo v dve skupine.

Prva skupina nadaljuje do največjega macesna v Savinjski dolini , katerega doseže v 10 minutah in se potem vrne po isti poti do Doma planincev.

Druga skupina pa nadaljuje proti Strelovcu. Pot nadaljujemo po strmi poti in le to nam pomaga premagovati  tudi nekaj lesenih lestev. Potem prečimo pobočje  in kmalu dosežemo vrh Strelovca. Za ta del poti potrebujemo dobri dve uri hoda. Z vrha je ob lepem vremenu tudi lep pogled na bližnje vrhove. Skupina se lahko vrača preko Icmanikove  in preko Plesnikove planine do Hotela Plesnik.

Višinska razlika: 371m oziroma 1005 m.

Hrana in pijača:  iz nahrbtnika

Udeleženci morajo imeti: primerno planinsko obutev, opremo in oblačila primerna vremenskim razmeram. Ne pozabite na zaščitno masko v avtobusu. Prijavnina za lastne stroške: 18 €.

Organizator vodnik PZS – ČEMAŽAR ROBERT

Prijave zbira: JANEZ na tel.št. 041 494 530

Strelovec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja