ŠENTURŠKA GORA

V NEDELJO, 05. MARCA 2023, OB 7.00 URI,

vas vabimo, da se nam pridružite na pohodu na Šenturško goro in naprej do Ambroža pod Krvavcem.

Avtobus bo z Glazije v Celju odpeljal ob 7.00 uri, z ostalih postaj kot običajno in iz Žalca ob 7.10 uri.

Skozi Tuhinjsko dolino se bomo zapeljali do Komendske Dobrave. kjer bomo pričeli naš pohod. Pot ne bo težavna in se ne bomo delili v skupine. S primernim tempom, dobro voljo  in željo po dobrem druženju, se bomo odpravili proti Šenturški gori. Za pot bomo potrebovali dobro uro hoje in premagali dobrih 300 m višinske razlike. Po postanku na Šenturški gori, bomo s potjo nadaljevali proti Ambrožu pod Krvavcem, do Turistične kmetije Pr’ Ambružarju. Na poti bomo premagali dobrih 400 m višinske razlike in hodili dobro uro in pol.

Z Šenturške gore je lep razgled na dolino, še lepši pa z Ambroža, kjer bomo uživali v razgledih od Šmarne gore pa vse do Triglava. Vračali se bomo do Šenturške gore po poti pristopa, od tu pa po krožni poti na izhodišče.

Za tiste, ki ne bi zmogli celotne poti pa si lahko že na Šenturški gori privoščijo toplo malico (golaž ali obaro za 7,50 €) in se vrnejo do izhodišča po krožni poti; po potrebi (dogovoru), pa lahko avtobus pripelje na Šenturško goro. Tudi na Ambrožu nam lahko pripravijo toplo malico za 7,50 € ali domačo kuhano klobaso.

Prosimo vas le, da ob prijavi sporočite, kje in kaj bi želeli naročiti, da  bodo malico lahko pripravili.

Za pot priporočamo primerno obutev in oblačila glede na vremenske razmere. Prijavnina za lastne stroške znaša 18.00 €, sporočite, če želite račun.

Pohod vodijo vodniki VPZS

Organizator pohoda ROBERT ČEMAŽAR.

Prijave: JANEZ – telefon 041 494 530.

V prijetni družbi in ob dobri hrani je lepo posedeti s prijateji.

Cerkev sv. Ambroža

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja