POT SEDMIH SLAPOV – PRESTAVLJEN na 7.4.2024 !!

PD ZZV CELJE VABI NA POHOD

vse ljubitelje krasne narave in naravnih čudes, ki nam jih ta ponuja,

da se nam pridružijo na nepozabnem pohodu v hrvaški Istri.

STEZA 7 SLAPOV

V NEDELJO, 7. APRILA 2024, OB 6.00 URI NA GLAZIJI

Avtobus bo iz Slov. Konjic odpeljal ob 5.15 uri, iz Glazije v Celju ob 6.00 uri, iz Žalca ob 6.10 uri. Peljemo se mimo Ljubljane, Postojne in Slovenijo zapustimo na mejnem prehodu Sočerga, do kraja Buzet v hrvaški Istri. Pri pivovarni se naša pot prične in nas bo vodila skozi zaselke Selca, Glistonija, Kuhari, Kotliči, od koder se vrnemo na izhodišče. Večino poti nas bo spremljala najdaljša reka Mirna v Istri, ki je skozi čas v kraški svet izdolbla zanimivo strugo. Spušča se tudi preko slapov, katerih 7 bomo videli tudi mi. Pod slapovi so tolmuni čiste vode in vsi po svoje zanimivi. Hodili bomo po neokrnjeni naravi kraškega sveta, kjer se je čas skoraj ustavil, saj v zaselkih skoraj ni več življenja. Na poti pa se nam bodo ponujali prekrasni razgledi na bližnjo in daljno okolico.

Za pot bomo potrebovali slabih 6 ur zmerne hoje. Pot je speljana večinoma po kamnitem svetu, je razgibana in zanimiva, ni pa težka. Obvezni so dobri pohodni čevlji, priporočamo pohodne palice, primerna oblačila glede na čas in kakšna brisačka bi tudi prišla prav. Malica iz nahrbtnika.

Udeleženci morajo imeti obvezno s seboj OSEBNI DOKUMENT (osebno izkaznico ali potni list), zaradi prestopa državne meje in zdravstveno ter planinsko izkaznico, s plačano članarino za leto 2024.

Prijavnina za lastne stroške znaša 22 EUR.

Prijave do četrtka, 28.3.2024. V primeru, da se prijavljeni pohodnik-ca ne udeleži pohoda in se predhodno ne odjavi pravočasno organizatorju, plača stroške na naslednjem pohodu.

Pohod vodijo vodniki PD ZZV CELJE.

Organizator pohoda in prijave zbira:

Skratka, pridružite se nam in si bomo skupaj ogledali vse lepote,

ki nam jih pohod nudi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja