VOŠČILO

Vsem planincem, ljubiteljem narave in naših planin, vsem čestitamo ob 27. aprilu »dnevu upora proti okupatorju« in ob 1. MAJU »PRAZNIKU DELA«!

Naj bodo prazniki veseli, sproščeni, v prijetni družbi ali doma – s pesmijo v srcu in optimizmom v očeh!

VODNIKI PD ZZV CELJE

___________________________________________________________________

OBVESTILO

Zahvaljujemo se vsem planincem, udeležencem naših pohodov in ljubiteljem planin, saj brez vas ne bi bilo pohodov v preteklih letih. Skupaj z vami smo dosegali uspehe, prehodili mnoge čudovite poti in se skupaj imeli lepo. Zato smo s svojim delovanjem postali opaženi in prejeli smo priznanje. 

Prejeli smo certifikat, da smo s svojim delovanjem 

vredni zaupanja

in med najbolj zanesljivimi v Sloveniji.

===============================================================

 

Povzetek novosti članarine za leto 2022

Pri članarini PZS za leto 2021 ni večjih sprememb, pogoji, priporočena višina in člansko zavarovanje ostajajo v enakem obsegu.
VRSTE IN VIŠINA ČLANARINE ZA LETO 2022

Kategorija članstva članarina
[€]
A  Obiskovalci domačih in tujih gora (največji obseg ugodnosti) 60,00
  A/d – družinski popust 54,60
B  Obiskovalci domačih in tujih gora (osnovni obseg ugodnosti) 28,00
  B/d – družinski popust 22,60
B1  Oseba, starejša od 65 let (osnovni obseg ugodnosti) 21,00
S+Š  Dijaki ali študenti s statusom do vključno 26. leta (osnovni obseg ugodnosti) 18,50
  S+Š/d – družinski popust 15,00
P+O  Predšolski ali osnovnošolski otroci (osnovni obseg ugodnosti) 8,00
  P+O/d – družinski popust 6,40
IN  Oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost oz. je roditeljska pravica podaljšana), z omejenim obsegom ugodnosti; 8,00
  IN/d – družinski popust 6,40

Družinski popust se obračuna vsem družinskim članom, kadar članarino plačajo vsi družinski člani sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je odvzeta poslovna sposobnost (IN) in so člani družine. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta. Družinskega popusta se ne more koristiti zgolj za dve odrasli osebi, ne glede na njun pravno-socialni status.


Vsi člani, ki imajo v informacijskem sistemu Naveza zabeležen tudi elektronski naslov, bodo po elektronski pošti prejeli obvestilo, ko bodo njihovi podatki posredovani zavarovalnici. Tako lahko vsak član preveri, kdaj so bili podatki posredovani zavarovalnici.

 • Članarina v več društvih oz. dvojna članarina
  Po novem je v primeru, ko je posameznik član v dveh ali več društvih, v drugem društvu možno poravnati samo delež društvene članarine oz. članarine v višini, kot jo določi društvo. Član tudi v tem primeru podpiše pristopno izjavo, društvo pa ga vpiše v Navezo (kategorija članstva D). Ta kategorija članarine je možna izključno v primeru predhodnega vpisa članarine za tekoče leto pri matičnem društvu. Izbira te kategorije članstva je možna samo direktno pri drugem društvu, ne pa tudi preko prodajnih mest PZS (spletna stran, pisarna PZS, Petrol).Ta članarina torej ne vključuje deleža za PZS, niti član za drugo društvo ne prejme izkaznice in znamkice. Vse ugodnosti iz članstva PZS uveljavlja s svojo primarno članarino.
 • Članska izkaznica: Novi člani bodo izkaznice bodo prejeli naknadno po pošti na stalni naslov, predvidoma v roku 10 delovnih dni po vnosu podatkov v Navezo. Novi član mora s članarino poravnati tudi člansko izkaznico. 
 • Člani, ki izkaznice že imate, jih uporabljate še naprej. V primeru zapolnjene izkaznice, izgube ali spremembe podatkov lahko naročite novo izkaznico pri matičnem planinskem društvu ali preko portala clanarina.pzs.si. Cena nove izkaznice je 2 € (DDV in poštnina vključeni).
 • Bodite pozorni, da prejetega pisma z izkaznico (pisemska ovojnica z logotipom PZS) ne zavržete skupaj z reklamnim gradivom in ostalo pošto!

_____________________________________________________________________

Prejemniki svečanih listin PZS, najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije, za leto 2018; med njimi je tudi naš član, vodnik in načelnik – JANEZ OMAN!

    

NAJ NAM NIKAR NE ZMANJKA ČASA
                                           ZA SREČANJE IN ZA POZDRAV,
                                          NAJ NAM NIKAR NE ZMANJKA ČASA,
                                          ZA VEDRO PESEM, SVET SANJAV.

—– DNEVNIK PD ZZV Celje

 • 6. 11. 2007 je bilo na ustanovnem sestanku Planinskega društva ZZV Celje ustanovljeno naše planinsko društvo.
  16. 12. je bilo društvo registrirano pri Planinski zvezi Slovenije in od takrat dalje delujemo kot samostojno društvo.
  Ker praznujemo letos 10. obletnico ustanovitve društva, smo pred dvema letoma izdali dnevnik z akcijo vrhovi, s katero želimo počastiti jubilej.

Akcija traja do 31.12.2018. Obveznih točk je 10, ostale točke so namenjene različnim vrhovom ne glede na višino. Vsak vrh se upošteva samo enkrat.
Izpolnjen dnevnik pošljite na naslov:

FRANJO KUNEJ, Škapinova 7, 3000 CELJE

Dnevnik bo pregledala Komisija za priznanja in ga vrnila skupaj z značko.

Dnevnik lahko kupite po ceni 5 € pri vodnikih društva na vsakokratnem planinskem pohodu ali pa pokličete na telefon za informacije ali naročilo:
Franjo Kunej – 031 706 509; e-mail: franjokunej@gmail.com