PO PRLEŠKIH POTEH

SOBOTO, 25. MAJA 2024 OB 7. URI NA GLAZIJI

Posebni avtobus pelje iz Slov. Konjic ob 6.15 uri mimo Vojnika, Spodnje Hudinje, Nove vasi do Glazije, kjer bo ob 7. uri in v Žalcu ob 7.10 uri.

Narava je že delno prebujena in nas vabi med prleške vinogradne griče in zelene ravnice. Tudi Prleki so budni in željni obiska ter druženja z nami, ki radi raziskujemo, odkrivamo in doživljamo lepote in dobrote naše dežele.

Ob prihodu v Središče ob Dravi si bomo lahko ogledali oljarno in predstavitve filma ter opravili ugoden nakup v domači trgovini.

 Sledi prleška južina z bogato ponudbo (meso iz tunke, zaseko, bučnim namazom, bučnimi semeni, bučno rulado, in skrivnostjo iz lončka…. in še kakšno presenečenje; na voljo  pa bo tudi pokušina vseh olj.) Cena za pokušino znaša 5EUR, kdor bo seveda želel …

Nato se odpravimo še peš do vasi Frankovci in naprej do rezervata Ormoške lagune. Pot je lahka in je primerna za vse starostne skupine in jo bomo prehodili v dobrih treh oziroma štirih urah.

Prijavnina za lastne stroške znaša 18.00 €.

Pohod bodo vodili PLV ZZV Celje, organizator pohoda bo Franjo in se lahko prijavite na telefonsko številko  031 7O6 509, e- pošta: franjokunej @gmail.com.

                   VLJUDNO VABLJENI NA SPREHOD PO PRLEŠKIH POTEH

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja